Zamieszczone przez dragster
Termy Uniejów, Mszczonów, Maltanskie - gdzie się wybrać?
Zwiń
X
-
Miałem okazję być w obu miejscach i moim zdaniem zdecydowanie o wiele bardziej atrakcyjne są Termy Uniejów pod względem różnorodności basenów (wewnątrz i na zewnątrz), atrakcji oraz obsługi. Ponadto tuż obok masz zamek, park i plażę nad Wartą, przed którą wpływa ciepła woda. Dojazd jest również prosty.ASZ 240+ supported by DGW.
Prowadzę - jestem trzeźwy!
Jest nas coraz więcej!
Komentarz
-
-
No i chyba skończy się na Termach Maltańskich...
Wydają się być o wiele fajniejsze niż Uniejów i Mszczonów, a przy okazji wyraźnie tańsze: http://www.termymaltanskie.com.pl/
Komentarz
-
-
Agamek12, Kiedy jedziesz. Zdał byś relację. Może i ja zamienię Uniejów. Tylko trzeba by jakieś zakwaterowanie ogarnąć niedrogo."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosAgamek12, Kiedy jedziesz. Zdał byś relację. Może i ja zamienię Uniejów. Tylko trzeba by jakieś zakwaterowanie ogarnąć niedrogo.
Dla mnie różnica w biletach to 80 zł na korzyść Poznania, ale 170 km dalej."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krissosZamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosAgamek12, Kiedy jedziesz. Zdał byś relację. Może i ja zamienię Uniejów. Tylko trzeba by jakieś zakwaterowanie ogarnąć niedrogo.
Dla mnie różnica w biletach to 80 zł na korzyść Poznania, ale 170 km dalej.
Z resztą po co nocować? Wsiadasz rano w auto i jedziesz kilka godzin. Potem spędzasz parę godzin w aquaparku i wracasz do domu...
Bez sensu nastawiać się na zwiedzanie w tym samym podejściu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosZamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosAgamek12, Kiedy jedziesz. Zdał byś relację. Może i ja zamienię Uniejów. Tylko trzeba by jakieś zakwaterowanie ogarnąć niedrogo.
Z resztą po co nocować? Wsiadasz rano w auto i jedziesz kilka godzin. Potem spędzasz parę godzin w aquaparku i wracasz do domu...
Na parę godzin to mogę iść w okolicy parę jest aquaparków."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krissosZamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosZamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosAgamek12, Kiedy jedziesz. Zdał byś relację. Może i ja zamienię Uniejów. Tylko trzeba by jakieś zakwaterowanie ogarnąć niedrogo.
Na parę godzin to mogę iść w okolicy parę jest aquaparków.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosAgamek12, Kiedy jedziesz. Zdał byś relację. Może i ja zamienię Uniejów. Tylko trzeba by jakieś zakwaterowanie ogarnąć niedrogo."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
w uniejowie byłem w ostatnią sobotę .
2 os. dorosłe + 2 dzieci ( dzieci do chyba 7 lat nie placa )
my za 2 godziny zaplaciliśmy ok 76 zł
parking za darmo , czekalismy w kolejce ok g. 11 jakies 25 min.
super fajnie jak dla mnie , na minus to że szafki w przebieralnie czasami się nie otwierają i trzeba gonić do kasy żeby przeprogramowali "zegarek".
za objadek pod wioską indiańską zapłaciłem 60 zł
Do mszczonowa z domu mam 15 min, ale wybrałem uniejów bo jest większe.
Ps. bramki ze strykowa do zjazdu na uniejów zapłaciłem 4 zł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krissosZamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez krissosAgamek12, Kiedy jedziesz. Zdał byś relację. Może i ja zamienię Uniejów. Tylko trzeba by jakieś zakwaterowanie ogarnąć niedrogo.
[ Dodano: Czw 23 Lip, 15 21:21 ]
OK, wrażenia z Term Maltańskich w Poznaniu.
PARKING:
nie wjeżdżajcie najbliższym wjazdem (na parking dozorowany) tylko odjedźcie 150m dalej i wjedźcie na parking niestrzeżony. Zapłacicie opłatę całkowitą 2zł za całość zamiast 3zł/h a samochód i tak będzie stał na tym samym placu. Różnica może w cenie niewielka, ale skoro za wyższą kwotę i tak niewiele dostajecie (dozór pełniony przez osobę obsługującą szlaban?), to może te kilka złotych różnicy warto przeznaczyć np. na lody?
AQUAPARK
Za bilet rodzinny na 3 godziny dla rodziny 2+2 zapłaciłem 95zł - na tle innych tego typu parków cena bardzo atrakcyjna. W środku naprawdę fajnie: kilka różnych basenów (w tym solanki) z różnymi głębokościami i temperaturami. Na zewnątrz 4 baseny z ciepłą wodą i 5 zjeżdżalniami. Zjeżdżalnie naprawdę fajne, ale te najlepsze ("rwąca rzeka") włączane na kilkanaście minut co godzinę.
UWAGA: posadzka dość śliska! Widziałem 4 dzieciaków które wywinęły orła mimo tego, że wcale nie biegały.
O godzinie 12.00 już naprawdę sporo ludzi i do atrakcji (zjeżdżalni) trzeba stać w kilku/kilkunasto-osobowych kolejkach - sugeruję w związku z tym przyjazd na samo otwarcie (tj. 9.00).
Suszarki jak zwykle do dupy!!! Swojej córce suszyłem włosy przez 25minut a i tak nie dałem rady wysuszyć ich do końca. Do tego nie ma gniazdek, żeby podłączyć swoją suszarkę.
Dość drogie dopłaty za przekroczenia czasu wejścia (50 groszy za minutę od osoby).
Ale generalnie polecam. Warto było.
Aha: Aquapark w Druskiennikach jednak nieco fajniejszy. Gdybym miał jechać do Poznania albo Druskienników to jednak zdecydowałbym się na Druskienniki.
Komentarz
-
-
Agamek12, Dzięki za relacje. W pierwszej kolejności chyba się wybierzemy do Termy Uniejów.
[ Dodano: Wto 04 Sie, 15 20:38 ]
Termy Uniejów zaliczone :lol: Fajna sprawa."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
Komentarz